De Cursus.

Zeven avonden in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie

De Marriage Course (MC) kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Onderwerpen die aan de orde komen

  1. Sterke fundamenten leggen
  2. De kunst van het communiceren
  3. Conflicten oplossen
  4. Kracht van vergeving
  5. Sterke familierelaties
  6. Seksualiteit
  7. Liefde in actie

Hoe ziet de avond er uit?

  • Diner voor twee
  • Inleiding over het onderwerp 
  • Samen opdrachten doen en vragen beantwoorden

De Marriage Course wordt gegeven in de Kruiskerk. De avond begint met een gezellig diner voor twee. Daarna volgt er een introductie op het thema van de avond.

De avond bestaat vervolgens uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: "Oh, denk jij zo!?" Of je herinnert je weer: 'Ah, natuurlijk, dat is een verschil!', of 'Zo kan ik er ook tegenaan kijken!'  

Er wordt ook van deelnemers verwacht dat ze zich op de volgende cursusavond voorbereiden door een opdracht achteraf te maken, dus inderdaad huiswerk!


↑ Top  

© Marriagecourse 2019 2021   Leden   Lid worden?